Wednesday, September 30, 2009

Do u hate me that much??

T__T

Dpt x?

Dpt bgtau

This message has been delivered to your e-mail account by the Celcom Multimedia Messaging Service Centre (MMSC) and was originally sent by subscriber number 60193790127

You have received this Multimedia Message in your email inbox and it has been reformatted in order to be visible in your email client. However, Multimedia Messages have slideshow like qualities that are best viewed with the MMS capable player located in MMS capable devices or in our Web based MMS Player.

This message can be viewed as it was originally intended

To view this message as it was originally intened click on the button below...

Mushr0om s0up pulak..B-)

Mushr0om s0up pulak..B-)

This message has been delivered to your e-mail account by the Celcom Multimedia Messaging Service Centre (MMSC) and was originally sent by subscriber number 60195205786

You have received this Multimedia Message in your email inbox and it has been reformatted in order to be visible in your email client. However, Multimedia Messages have slideshow like qualities that are best viewed with the MMS capable player located in MMS capable devices or in our Web based MMS Player.

This message can be viewed as it was originally intended

To view this message as it was originally intened click on the button below...

Send by email

If u received this email, you have successfully registered! Congrate =)

technology~

Salam~~ berjayekah??

REGISTER


REGISTER

Tuesday, September 29, 2009

who should be blamed??

salam~...

siape yg harus dipersalahkan??
aku??
kamu??
mereke??
buat utk kepentingan diri keh??

Monday, September 28, 2009

looking forward :indahnya hidup bersyariat


indahnya hidup bersyariat~

by Dato' Ismail Kamus & Mohd.Azrul Azlen Ab. Hamid

telaga biru




ringkasan:

Isi buku INDAHNYA HIDUP BERSYARIAT ini merupakan panduan untuk diri sendiri (fardu ain), seisi keluarga, masyarakat dan umat sejagat (fardu kifayah). Ia merangkumi syariat ketika kelahiran, fardu ain kanak-kanak, penekanan pendidikan remaja, hukum-hakam muamalat (jual beli), munakahat (nikah kahwin dan rumah tangga) serta amalan zikir, doa dan adab. Semua ilmu bersumberkan al-Quran dan hadis sahih. Teknik penyampaian buku ini ringkas dan tepat dalam bentuk carta, jadual dan rajah.
kalo xtahu tuh yg kn belajar!~

resepi 5: kek c0klat

salam~
today's recipe : choclate cake ^__^

Bahan-bahan

  1. 3 biji telur

  2. 3/4 cwn gula

  3. 1 cwn susu pekat

  4. 1 cwn air

  5. 1 1/4 cwn tepong gandum

  6. 1 sudu teh soda bikarbonat

  7. 3/4 cwn koko

  8. 1 cwn minyak / butter

cara-cara

  1. Pukul telur ngan gula sampai gula sebati(warna kuning keputihan)

  2. Then masukkan susu pekat dan kacau lagi

  3. Masukkan tepong,soda & koko dan kacau lagi

  4. Last sekali masukkan minyak

  5. Bila dah sebati semua, masukkan ke dalam loyang dan kukus selama 30 minit

tadaa~~ siap!~ kek coklat kukus ^__^

nak rase? cubalah ye~~

note: jgn sesekali ketuk tepi loyang!!..nanti kek xjadik lak!!~ @_@.. adek aku marah giler bile aku suke ketuk kek die..heee ;D


ehem.. aik?? dah pandai lak aku buat kek ye~~ wheee..

Sunday, September 27, 2009

belum sampai 24 hours kot?

salam..

hehe..rase2nyer post lepas gaye cam dah xmo tulis..merajokkah?
tp..skrg..aku dah menaip2 nh ape kehenyer?? ;P


sometimes,
people intentionally make mistakes,
not to make themselves look stupid or anything,
it just feels nice,
to have someone,
pointing it out to them,
just so they know,
that someone really cares.
;)
black.black.black. i really..really love black =) muahx
finally..wheee

should i st0p writing?

salam~

to0 many things to write but then...
.......................

i have a really hard time now.ok!st0p!~
lets it be a secret of mine jehlah..=)maybe silence is better right?
thinking of:
should i st0p writing for awhile?

Thursday, September 17, 2009

semuanyer sweeeeet la~ ;)


salam~

eheh..walaup0n sedih gak pagi nh sbb..huhuhu..kegatalan+kesakitan+kebengkekatan?(bm p0n dah xbetoi..;P)..tah lah..penyakit gegate? aku p0n baru tau wujudnyer sakit nih..hehehe.. thnx to all yg mendengar aku dok merenget2 saket..haha~ pape p0n..lantak la org nak kate aku ape.. aku bejaye gak menahan diri dari mengaru~~ cane lah kalo Allah uji penyakit lg dasyat...huhu~ thnx Allah..(haha..aku lg byk merenget kot!~ ceh giler xtabah!~ @_@).. tp..pg nh cam dah kurang..Alhamdulillah..siap pakai sarung tangan..rase cam g dinner lak ;P ..kat 0pis skrg, dgr lagu raye jeh..mane la nak ade mood keje..oi2..ko keje kot ari nih~ tinggal 1 day je lg aku nak solat terawih...hurm.. aku nak solat sungguh2!! ^^...

okey guys & girls:-

Selamat Hari Raya & Maaf Zahir & Batin!!! ;)

belajar menjadi sweeet? OMG!~ ;P

Monday, September 14, 2009

kenape aku tulis bl0g skrg??

salam~..
berpuase kembali..tenang2~^__^
skrg waktu rehat..mata mengantuk sgt..ku renung ke meje.. _mane g quran aku nh?_ br teringat..td samel amik, die nak tgk tafsir surah al-insyirah..ehehe..kompen ngah melayan hlovate lah tuh... 5 tahun 5 bulan..tah..aku maleh nak bace cite hlovate..even org kate best~~nanti2lah aku layan..sbb most of hlovate st0ry dah diceritekan oleh cik yasmin n cik samel..huhu~~ well..dr penceritaan di0rang novel tuh agak otai + islamic~ menarik!~ fitrah manusia sukekan benda yg baek..huhu~ tp kalo aku wat jahat, maknenyer ade wayar putus ah dlm otak aku nh~~dush @_@.. eh..aku sepat0tnyer nak g amik quranla..cik may2... opss..dah 1.47pm..nak g s0lat dululah~ daaa...
-bersyukur-

ya Allah, semakinku jauh, kau dekat~~

Salam 25 Ramadhan 1430H~

Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya. Dia mendapat pahala kebaikan yang diusahakannya dan dia juga menanggung dosa kejahatan yang diusahakannya. (Mereka berdoa dengan berkata): Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau mengirakan kami salah jika kami lupa atau kami tersalah. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau bebankan kepada kami bebanan yang berat sebagaimana yang telah Engkau bebankan kepada orang-orang yang terdahulu daripada kami. Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang kami tidak terdaya memikulnya dan maafkanlah kesalahan kami, serta ampunkanlah dosa kami dan berilah rahmat kepada kami. Engkaulah Penolong kami; oleh itu, tolonglah kami untuk mencapai kemenangan terhadap kaum-kaum yang kafir. al-baqarah:286~
ya Allah..di saat Kau uji aku nh, aku mohon ampun kpdMu jika aku xbersungguh menghadapinya~Ya Allah, setiap ujian Kau kpdku, dekatkanlahku kpdMu..limpahkan kasih sayang & rahmatMu kpd hambaMu ini..jgn Kau jauh dariku, Kau bimbing akalku utk ke arah redhaMu~~ya Allah, ku mohon pdMu biarlah aku mati dlm keadaan iman yg tertinggi kpdMu ya Allah,Tuhan yg maha pengasih dan penyayang~ya Allah, Kau ampunkan dosaku dan dosa2 mereke yg mendampingiku..Ya muqallibal-qulub, thabbit qalbi 'ala diinik... ameen~
kak dzilal:gunekan ape yg ade utk terus istiqamah even awk xde usrah skrg~ ku merindui usrah..tp..e2 bkn alasan utk aku terus lalai..
tiade alasan~ st0p!~
mode:mencari cinta [hlovate]
mmg berat nk tinggalkan, tp..itu bukan caranya~~
rezki & jodoh= Allah telah tetapkan, tp inilah yg seringku buru~
mati= tidak tahu bila, tp ku tidak ambil peduli.. sesunggunya kematian itu pasti..

Wednesday, September 9, 2009

let's talk~

i don't want~~ -___-
alient vs human
+_+ vs (--,)
far2 away~~~~~~~

Tuesday, September 8, 2009

baju raye~~

salam 18 ramadhan 1430H~
alhamdulillah..i'm still alive..hehe
ckp pasal baju raye~ urm..raye kali nh..mak aku soh beli sendiri.. dah besar-_-
tp..bile tgk condition duit aku..hua..=(..mcm nak pakai baju recycle jeh..xsalah p0n kan..lalala
gaji july xmasuk ag~ ape tah lagi gaji 0gos..-___-..
scholar bulan 9 dah masuk pertengahan bulan 8 ari tuh..so..rase2 nyer scholar bulan oct masuk bile ye?? akhir bulan 9 keh??glup..
hurm..bile time intern nh..baru terase duet mengalir cam air + duduk kat kl~ g mane2 semua nak berduet jeh~~~~~~...so..aku kn berjimat skrg..beli yg perlu jeh.... paham cik may?? -___-
kn st0p ribena kejap~ lg ape yg aku selalu beli eh??.. makan2 kn kurangkan.. -____-
owhhhhhh duett~~~~ i wish..i wishhh..duet jatuh gedebuk..+ dapat byk duet raye..;P hehe

Sunday, September 6, 2009

my 0nly wish~~

salam 17 Ramadhan 1430H~
All your armies,
all your fighters
All your tanks,
and all your soldiers
Against a boy holding a stone
Standing there all alone

In his eyes I see the sun
In his smile I see the moon
And I wonder, I only wonder
Who is weak,
and who is strong?
Who is right,
and who is wrong?
And I wish, I only wish
That the truth has a tongue

Thursday, September 3, 2009

when it comes....

salam 14 ramadhan 1430H~~

alhamdulillah..still pose lgk ^__^

tetibe aku teringat satu quote nh,
"Just because someone doesn't love you the way you want them to, doesn't mean they don't love you with all they have :) :) :)"..


erm..xpelah, xkesahlah die nk tuju kat sape2..yg penting maksud qoute die..thnx a l0t..really nice~~=)..

~~eyt..come 0nla..gr0w upla ;P..st0p dreaming~~

my dear, don't focus on finding the right guy but focus on being the right girl dear!~

cheer up ^__^.. sem0ga hari ini lebih baik dari semalam~~

c0baan~~

st0p? or keep going?~~~~~ can u hear me?
it's not the time yet~waiting....
it hurts me inside~~
but,
hurmmm...c0baan~~
how to make u hepi : be urself ^__^, okey , tQ~
good2!!~ like this!
if pe0ple don't care~~then,i will!!~
Dia(Allah) mengazab siapa yg Dia kehendaki &memberi rahmat kpd siapa yg Dia kehendaki, dan hanya kpd-Nya kamu akan dikembalikan [Al-'Ankabut:21]
ya Allah, kau tenangkan hatiku & kau sejukkanlah hatiku seperti salji..aminn
-Alhamdulillah-
+ve!~

Wednesday, September 2, 2009

minggu design keh?

salam 13 ramadhan 1430H~..
1st design -->
2nd design -->
3rd design -->
ehe..ramai dak2 opismate aku undi design 3..aku p0n xpaham ape istimewenyer..but yg aku suke kat design 3 nh sbb ade org emas pegang kanta jeh..comel pulak~~ hehe..PK2 blk..formal keh.. then..ade cdgnkan wat kanta tuh mcm betol2 berfungsi baru mantap!!..@_@ mencari jalan nak nampak gmbr mcm dari kanta ori..

ari nh ari yg paling byk berdating ngan mr.g00gle~~ yeaww... thnx kepda yg membantu~~ ;)

Tuesday, September 1, 2009

design banner lg?

salam 12 Ramadhan 1430H~
hari nh 1/2 day aku gunekan utk mendesign banner..mendesign la plg aku xsuke..why?? sbb bukan nature aku kot ;P~~ nh design aku yg 1st..tadaaa~~~

komen: gmbr belakang mcm org g joging jeh..
so..aku p0n mintak tolong lg ngan mr.G utk carikan gmbr2 yg lebih menarik..mcm2 keyword aku ksk kat mr.G..xde yg sesuai..gmbr lain lak yg aku jumpe ye~~ huuhu~~..setakat jam 1.30ptg..nh la hasil ke-2 aku:-

komen: tulisan xnmpk sgt..any0ne yg ade idea pasal color tulisan tuh??

keep on moving~~ keep on trying~~

latest!~~ komen : logo berpetak beb!~ @_@
hurm...pe mcm?? okey kah? ^_6

komen: eyt~~ color logo salah kot~ @_@

terima kasih ye cikgu2mate merangkap opis2mate..final design...jeng2...-->


adakah ini yg terakhir?? anda tentukan!!~ ;P