Friday, April 30, 2010

Kon'nichiwa!! ;P

salam ;)
meh belajar ckp jepung! hehe




ohaio gozaimasu~
slamat pagi

konnichiwa~
slamat petang

oyasumi~
slamat malam

tadaimaa~
saye dah baliik

iterashaii~
slamat jalan~jalan leklok yeeee~

yoroshku onegaishimasu~
sila beri tunjuk ajar

taskete kudasaiiii~
tolooooonggggg

domo~
helo / haii

moshi~moshi~
hellooo

arigatou gozaimasu~
tengkiu beri mac

wakarimashta~
ok2..paham2..

tsuki desu~
aku ske kat ko la..[sambil wat muke blushing2..ngehehe]

aishiteru~
i love u

daijobu kaa~
ko ok tak ni?

daijobu
ok2 no problem

betseni
takde ape..buah klape..

nandemonaiyoo~
takde pape laaa..

kakkoooiii~
coooolll~

kawaaaiiiii~
kiiuuutnyeee~

nani koreee~
ape niii?

nandayo~
apehalnyee

korewa kore sorewa sore
gitu gitu la gini gini la..

anata~
dalinng~sayaang~

oishiii~
sedapnyeee

kimochii~
rasa best je..sedap je..

nani ka okashi?
ape yang lawak sangat hah?

ganbatte~
best of luck~smoge bejayee

itadakimasuu~
aku makan dulu yek



 source:click here

speechless! hadiah 1 May 2010 ;)

salam ;)
tQ nola for the flower ^___^
sgt2 suke & teruja bile dapat bunga nh!! 
hehe..
.........

gamsahabnida unnie tikah ;)
jam 12.20 a.m
1 May 2010
"nah, air milo..kalo manis, tambah air tau!"..
replied: "just nice! sedap mcm hot cokelat.."
i guess..nih hot cokelat bkn milo ;P

당신을 사랑해!!!

asal bile bulan May je aku teruja..kalah teruja time besday sendiri!
 sbb ada name aku..haha ;P

Sunday, April 25, 2010

big mission utk hari ini!!

Salam ;) 
bile guruh berdentum, makin aku nak ke tasik... yup2.. i did go to the lake!.. berjoging!..eh silap..hanyer berlengang kangkong..hehhee.. best! angin sepoi2.. cuace yg redup..subhanallah...cantek sungguh cuaca smlm weyh! tp..scary gak..bunyi2 dlm semak samun..berhati2! hip2..ari nih i have a big mission..berjoging ke tasik pulak ;P

"...lontarkan...
...kalau tidak ia meracun...
...kongsikan...
....walau hanya pada awan-awan..."
"whatever it is, to live well or live hell, you choose!
may Allah bless"

Friday, April 23, 2010

i like & i love ;)

salam ;)
Bismillahirrahmanirrahim..

sesungguhnya dalam penciptaan langit dan bumi, dan pergantian malam dan siang, terdapat tanda2 (kebesaran Allah) bagi orang yg berakal,..(Ali Imran:190)

iaitu orang-orang yg mengingati Allah sambil berdiri, duduk atau dalam keadaan baring, dan mereka memikirkan tentang penciptaan langit dan bumi(seraya berkata), "Ya tuhan kami, tidaklah Engkau menciptakan semua ini sia-sia; Mahasuci Engkau, lindungi kami dari azab neraka"..(Ali Imran:191)

Dear my brothers & sisters, Open Your Eyes ;)
sharing is caring,
caring is loving,
loving for the sake of Allah,
to jannah insya Allah..

Tuesday, April 20, 2010

EDX vs 3 yg kurang pandai~ hikhiks

salam ;)

hari nih pegi EDX for the second time duduk kat UTP..lallala~ dah final year baru la nak gi kan... pegi secara tidak sengaja..sbb xtau lak kelas cancel, xde announcement~ tp sejal bile aku rajin pg kelaskan? ;P
sepanjang EDX tuh, bende yg plg aku kagum & wow--> ade byk giler mesin2 + circuit atas meje.. deep dlm hati..aku nih kat hospital keh..siap ade mesin bacaan lg!.. haks3 tp..malas pulak aku nak dgr explanation die sbb compem aku xphm... 
round2 meje dak2 IT & BIS..rajin pulak aku bertanyer pasal project + komen diorang... compare FYPaku ngan diorang................................... mcm langit ngan bumi~ project aku baru 5% kot yg wujud...Y____Y.. isk3.. it's remind me back! cerita 3 idiots..mesin2 yg dihasilkan time ending cerita..menyebabkan aku rase nak amik engineering.. YAYT ;P..ouh..cik maymunah mahu menjadi engineer? conflict dlm diri!..haha..setiap part aku gelak...but one things yg aku pelik & "terharu"pasal cerita nih...3 idiots nih mmg kuat menangis~~ +___='''''' 
the moral of the story:
1) belajar kerna apa? check balik niat! 
2) yup, lebih seronok belajar bile kite yg nak ilmu tuh dr terpakse belajar ;)
3) university is not a pressure cooker ;P haha~~
4) yg plg penting : jgn kawen dgn lelaki yg price tag...;P

adios!!
^___^

more or less?

salam ;)

kenapa kita perlu bertemu seandainya perpisahan akan terjadi?
kerna setiap pertemuan pasti ada perpisahan...
di mana ada mula, disitu ade pengakhirannya..
(haha! nih aku quote ayat cikgu aku..jiwang gak eh ;P)



Allah mahu mentarbiyah diri...

bukankah dgn itu kita akan lebih menghargai, lebih tabah, lebih cekal, lebih penyayang(termasuk ke? ;P) dan lebih bersyukur?
semuanyer nak kasik lebih? ;P ape yg akan kurang???
semoga yg kurang itu..adalah dosa...


“… dan janganlah kamu berputus asa daripada rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa dari rahmat Allah melainkan kaum yang kafir.” (Surah Yusuf, ayat 87) 
;) ;) ;)

Allah maha mengetahui, sdgkan kamu tidak ketahui~ 
18 April

p/s:alhamdullillah, terima kasih ma & ba ;) semoga Allah permudahkan segala urusan~

Monday, April 5, 2010

janjiNya pasti

isk2.. sedih pulak bila dah final year! 
|||-___-"||||
never ever say good bye.. i really hate that word~
bye.bye ;P
jumpe lagi!!.. semoga bertemu di sana
insya Allah 
---------------------------------------------------------
70 kali sehari bertandang tanpa jemu..
memerhatikan aku dari jauh...
menunggu detik, saat, minit, jam,hari, minggu..mungkin bulan or tahun?
aku pon tak tahu..
yang pasti "ia" semakin dekat...
dekat.dekat & dekat~
aku xpasti.. 
aku jg xpasti dgn perasaan aku
g e m b i r a
or
s e d i h
?
bila melihat "mereke" tersenyum sudah cukup buat ku tersenyum juga
jgn berhenti tersenyum..plz!
;)